Ce legătură există între delfini și timpul de calitate? Aflați de la scafandrul care a lucrat cu Jacques Yves Cousteau

0

După ce a înotat cu delfinii în sălbăticie, a înființat o „școală subacvatică” pentru surdo-muți, a studiat comunicarea dintre oameni și delfini prin intermediul sunetelor subacvatice și a lucrat cu celebrul explorator Jacques Yves Cousteau, Szabó Jenő, acum directorul Centrului de Cercetări Subacvatice din județul Covasna, se întoarce la Cluj pentru a promova o terapie specială.

Proiectul numit ”Timp de calitate” va fi lansat în 8 decembrie 2019, la Centrul de Cultură Urbană „CASINO” din Cluj-Napoca. În cadrul evenimentului, Szabó Jenő va vorbi despre experiența sa și despre cercetările care au dus la „Timp de calitate”. De asemenea, aflați din emisiune și ce legătură există între delfinii de luptă și terapiile pentru copiii cu nevoi speciale, dar și despre cum își pot părinții ajuta copiii să se dezvolte armonios, atât fizic, cât și psihic.

Szabó Jenő va îmbina terapia cu unde sonore în mediul subacvatic (TUSMA) și ideile psihologului Philip Zimbardo, profesor emerit la Stanford, despre puterea timpului. Zimbardo a arătat că felul în care ne raportăm la timp – trecut, prezent și viitor, ne influențează munca, relațiile și felul în care acționăm. Proiectul „Timp de calitate” urmărește să îi ajute pe adulți să își dezvolte capacitatea de a utiliza perspectiva temporală în favoarea lor.

banner