Ce ne pot spune genele – ce boli pot fi prevenite cu ajutorul unui test genetic?

0

Genele noastre ne fac unici, dar și controlează fiecare aspect al ființei noastre. De aceea, să știm mai multe despre cum suntem făcuți și ce anume boli putem preveni, poate fi un avantaj și un drum sigur spre o viață mai fericită și mai liniștită.

Acesta este și principiul GeneID care lansează la Cluj un serviciu nou, prin care oricine se poate testa genetic pentru a afla dacă suferă de anumite boli sau dacă au o predispoziție de o dezvolta mai târziu, în viață.

Aceste teste pot detecta predispoziția pentru 10-15 boli care sunt curabile, dacă sunt depistate din vreme.

Despre acest fel de teste genetice a vorbit în emisiunea Doctor online de la Via Cluj TV dr. Daniel Wallestorfer, epigenetician și specialist bio-molecular, fondator GeneID.

El a vorbit în emisiune despre ce afecțiuni poți evita dacă îți faci un simplu test, cum ar fi tromboza, osteoporoza, intoleranța la lactoza sau gluten, boli cardiovasculare, chiar diferite tipuri de cancer.

O altă informație valoroasă oferite de aceste genetice este cea legată de posibilele efecte adverse pe care corpul unui pacient le-ar putea manifesta la anumite medicamente. Statisticile spun că, din nefericire, medicația, în general, funcționează doar în 60% din cazuri. Iar efectele secundare ale medicamentelor sunt a cincea cauză de deces la nivel mondial, mai spune medicul de origine austriacă invitat la Doctor online.

Vă invităm să descoperiți mai multe pe această temă a testelor genetice direct din emisiune.

Mai multe informații despre GeneID puteți găsi AICI.

banner