Ce tipuri de cancer pot fi evitate prin vaccinarea împotriva HPV? INVITAT Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat

0

Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, deputat și secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a vorbit în emisiunea România via Cluj moderată de Raul Chiș despre importanța vaccinării împotriva Human Papilloma Virus (HPV).

Virusul se transmite prin contact sexual sau orice alt tip de contact direct pe piele. Unele tipuri de virus pot provoca apariția la nivelul pielii a verucilor sau negilor, iar altele au risc crescut cancerigen.

Pentru că infectia cu HPV afecteaza atat femeile, cat si barbatii, este recomandată vaccinarea atât a fetelor cât și a băieților. Care este vârsta ideală de vaccinare, ce face statul pentru a încuraja părinții să își vaccineze copiii precum și alte detalii importante aflați din emisiune.

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu a fost ministru al Sănătății în Guvernul Cioloș. Este medic primar ginecolog, medic specialist în chirurgie generală, cu supraspecializare în ginecologie oncologică și chirurgie oncologică. Este medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Oncologică I. Doctor în ştiinţe medicale, este totodată profesor doctor Disciplina Chirurgie Oncologică şi Ginecologie Oncologică la UMF Cluj.

banner