Boala Duchenne este cea mai comună formă de distrofie musculară la copii: reprezintă aproximativ jumătate dintre toate cazurile. Distrofia musculară Duchenne (DMD) afectează toți mușchii corpului, inclusiv mușchii brațelor și picioarelor, precum și mușchii inimii și cei implicați în respirație. Acest lucru înseamnă că mersul pe jos, statul în picioare și sarcinile de zi cu zi devin din ce în ce mai dificile. Medicul neurolog pediatru Mihaela Vințan a vorbit la Doctor online de la Via Cluj Tv despre această boală degenerativă.
Deși în prezent nu există un remediu pentru DMD, persoanele cu DMD trăiesc mai mult decât până acum și, cu îngrijirea adecvată, pot trăi până la 30 de ani și peste. De aceea este importantă o abordare cât mai precoce a unui sistem de sprijin pentru copiii cu DMD pentru a le putea prelungi speranța de viață și a le îmbunătăți calitatea vieții.
Fiecare individ este diferit și, prin urmare, simptomele DMD pe care le experimentează fiecare în parte vor diferi în ceea ce privește progresia și severitatea.
Află mai multe despre această boală pe Duchenneandyou.eu/ro-ro/.
VEZI ȘI:
Atrofia musculară spinală (SMA), află ce trebuie să știi despre boală de la dr. Mihaela Vințan
Afecțiunile neurologice la copii. Sunt ele tratabile?
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: