Ce tronsoane de autostradă vor fi finalizate în Transilvania anul acesta – Răspunsul ministrului Transporturilor, Lucian Bode

0

Mai multe tronsoane de autostradă vor fi gata în acest an în Transilvania, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. El a declarat că una dintre prioritățile sale va fi Autostrada Transilvania. Ministrul Lucian Bode afirmă că cei 5,3 kilometri de la granița cu Ungaria, de pe sectorul Borș – Biharia, vor fi gata în următoarele luni. De asemenea, el speră ca instanțele de judecată să soluționeze rapid contestația pentru tronsonul dintre Biharia și Chiribiș.

În afară de aceste tronsoane, pe cel dintre Chiribiș și Suplacu de Barcău, Ministerul Transporturilor a decis reluarea licitației, care fusese câștigată de o firmă din Croația, care a intrat în procedură de faliment. Urmează întocmirea studiilor de fezabilitate și a procedurii de licitație pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Nușfalău. Lucian Bode dorește să mențină același ritm de atribuire a contractelor și pentru tronsoanele de autostradă dinte Nușfalău și Nădășelu. El spune că singurul tronson care va necesita mai mult timp pentru atribuire este tunelul pe sub Meseș, din apropierea Zalăului, pentru că acesta este o lucrare mai complexă. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dorește ca în luna martie să fie scoase la licitație tronsoanele dintre Nușfalău și Nădășelu, în timp ce tunelul Meseșului ar putea fi scos la licitație în luna iunie. Tot în acest an, ar putea fi dat în folosință tronsonul autostrăzii dintre Iernut și Chețani. Lucrările la tronsonul Chețani – Câmpia Turzii sunt în întârziere, din cauza unor probleme juridice pe care le-a avut antreprenorul. Ministrul Lucian Bode a mai declarat că vor fi date în folosință și ultimele două tronsoane din autostrada Turda – Sebeș.

banner