Cinci clujeni, confirmați cu coronavirus în ultimele 24 de ore NUMĂR TOTAL de infectați: 62

0
FOTO: Arhiva

Cinci clujeni au fost confirmați cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor infectate din județul Cluj fiind de 62, informează prefectul județului, Mircea Abrudean.

Pacienții sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca. Medicii clujeni main tratează alți 46 de bolnavi de COVID 19, însă proveniți din alte județe.

La Cluj, 547 persoane se află în carantină, 4.521 persoane în autoizolare la domiciliu.

Amenzi de 300 000 de lei

Pentru nerespectarea măsurilor stabilite prin ordonanțe militare, s-a impus aplicarea a 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 292.200 de lei.

Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicați 64 de lucrători ai ISU, SAJ și operatori privați, care furnizează servicii de asistență medicală în prespital, în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

În ultimele 24 de ore a fost asigurat transportul pentru 83 de cetățeni români, reîntorși pe aeroportul din Cluj-Napoca, în condiții de izolare biologică, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

De asemenea, prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030), peste 970 de clujeni au primit informații direct de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens.

banner