Cine este clujeanul Adrian Oros, propunerea PNL pentru funcția de ministru al Agriculturii

0

Deputatul clujean Adrian Oros este candidat pentru postul de ministru al Agriculturii. El a fost inclus pe lista cabinetului Ludovic Orban, care va încerca să obţină zilele următoare votul de investitură din partea Parlamentului.

Adrian Oros este la al doilea mandat de deputat, după ce, anterior, a fost şi consilier judeţean. El s-a remarcat îndeosebi prin iniţiative legate de agricultură, cum ar fi interzicerea transporturilor de oi vii, în sezonul cald, spre ţările arabe, fără ca aceste transporturi să fie asistate de un medic veterinar. O altă iniţiativă este legată de restabilirea vechiul cadru legal de comercializare a medicamentelor veterinare, care, dacă iniţiativa deputatului clujean va fi aprobată, vor fi vândute doar de către cei care au studii de profil veterinar.

Adrian Oros este prorector şi profesor al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. Este, de asemenea, vicepreşedinte la nivel naţional al PNL. Profesorul clujean este şi preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj şi vicepreşedinte la nivel naţional. Adrian Oros are calitatea și de membru în Consiliul de Onoare al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei.

Adrian Oros a avut un proces cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care l-a acuzat că ar fi rămas administrator al unui cabinet veterinar după ce a fost ales deputat. Adrian Oros a câștigat procesul cu ANI, după ce a demonstrat că și-a depus demisia din calitatea de administrator, înainte de alegeri.