Ciolacu: Cei care merg la serviciu să se joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de “a munci”

0

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, faptul că ordonanța de urgență care urmează să fie promovată include peste 50 de măsuri. Aceasta reprezintă prima reformă reală în ceea ce privește sistemul bugetar și prima oară când un guvern al României își asumă o astfel de abordare.

“S-a pornit în 2019 cu o datorie publică de 37%, din câte ştiu eu, şi cu un deficit bugetar de 2,7-2,9. După două guvernări nefericite, am ajuns la un deficit de 9,2, fiind singurul stat din Uniunea Europeană care are un acord în ceea ce priveşte deficitul excesiv. Sunt multe măsuri care se iau şi mi-aş fi dorit ca aceste măsuri să fie luate din timp, de când existau elemente clare că este foarte puţin probabil să ne încadrăm în deficitul asumat pentru anul acesta”, declară premierul Marcel Ciolacu.

Acesta speră ca în negocierile cu Comisia Europeană să fie prevenită blocarea fondurilor europene. Totuși, menționează că România se află în stabilitate economică și că nu este vorba de o criză economică, ci de condiții pe care Guvernul și le-a asumat în fața Comisiei Europene.

”Nu putem avea venituri mai mari decât preşedintele României, dar să cerem şi tichete de vacanţă. Nu putem impozita la fel pe cei cu venituri mici, avem cea mai mare impozitare europeană pentru cei cu venituri mici. Este o diferenţă majoră între impozitarea muncii şi a capitalului. E nevoie de echitate socială”, declară premierul Marcel Ciolacu.

”Toate măsurile propuse de Ministerul de Finanţe sunt corecte. E timpul ca cei care muncesc să primească salarizarea corespunzătoare, sporuri, iar cei care merg la serviciu să se joace Solitaire să caute în altă parte acest mod de a munci. Sunt peste 50 de sporuri. Este incredibil unde a ajuns acest fenomen.”, mai adaugă acesta.

VEZI ȘI:

Marcel Ciolacu: ”Toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”

Viorel Băltărețu: Noile măsuri fiscale anunțate de Guvern vor perturba grav economia românească

Proiect de lege USR, copiat de PSD