Marcel Ciolacu: ”Toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”

0

Premierul PSD, Marcel Ciolacu declară în ședința de Guvern care a avut loc astăzi, 27 iulie, faptul că Guvernul o să aprobe o ordonanță și o hotărâre care va debloca finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat pentru pacienţii oncologici.

“Astăzi încheiem o etapă importantă şi aşteptată odată cu elaborarea normelor Planului naţional de control al cancerului. Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici. Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament”, a precizat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

În continuare, prim-ministrul susține promptitudinea cu care se vor stabili măsurile pentru reorganizarea sistemului de asistență medicală pentru pacienții cu cancer, dar și standardele de calitate a îngrijii și centrele complexe de oncologie pediatrică. Parcursul de realizare al obiectivelor va fi stabilit pe luni și pe an.

“Este cu adevărat o muncă de echipă şi cred că aceasta este soluţia corectă”, evidențiază Marcel Ciolacu. Acesta apreciază colaborarea dintre ministrul sănătății Alexandru Rafila și a echipei sale, comisiile de specialitate in domeniul oncologiei și profesorul Patriciu Achimaș Cadariu pentru elabolarea acestor acte normative.

VEZI ȘI:

Senatorul Adrian Oros, caustic față de prim-miniștrii Ungariei, Viktor Orban, și României, Marcel Ciolacu

Gabriela Firea a acceptat să demisioneze din Guvern – Decizia a venit după o discuție cu Marcel Ciolacu

Ciprian Mihali: Faza finală a grevei profesorilor a fost manipulată și întoarsă în favoarea guvernanților

banner