Ciprian Bodiu: Energia verde include foarte multă inovație

0

Economia Europei se transformă cu repeziciune. Miza cea mai mare a acestei transformări este trecerea la energia verde. Tranziția este favorizată de ambiția autorităților de a atinge neutralitatea climatică și independența energetică față de regimurile dictatoriale sau autoritare, precum Rusia, care furnizau combustibili fosili. Această transformare este finanțată de autoritățile europene, care au decis să pună sume generoase la dispoziția celor care promovează energia verde.

Ciprian Bodiu de la Parapet.ro spune că această transformare este bazată pe foarte multă inovare. Soluțiile smart au crescut eficiența utilizării panourilor fotovoltaice, care au un randament mult mai bun decât în urmă cu un deceniu. De asemenea, au apărut panouri cu tracking, care își schimbă poziția în funcție de mișcarea Soarelui pe cer. Există și soluții care permit utilizarea duală a terenurilor, care sunt folosite deopotrivă pentru a produce energie electrică și pentru pășunat.

Un lucru foarte bun este că Clujul, prin intermediul unor companii precum Parapet.ro, se află în avangarda acestei transformări. Compania clujeană a realizat numeroase proiecte care includ tehnologii de top în mai multe țări europene.

Mai multe detalii, în emisiunea Business Cafe.


banner