Cluj: Elevii au obținut peste 100 de premii locul I la concursuri și olimpiade naționale

0

În anul școlar 2022-2023, elevii clujeni au obținut aproape 500 de premii la concursuri și olimpiade naționale, dintre care peste 100 au fost pentru locul I. La etapa națională a concursurilor și olimpiadelor, elevii clujeni au obținut 484 de premii, dintre care au fost 113 premii I, 102 premii II și 59 premii III.

Restul premiilor au fost acordate în felul următor: 2 elevi calificați în lotul lărgit de biologie, 5 premii speciale, 128 mențiuni, 27 mențiuni speciale, 9 medalii de aur, 11 medalii de argint, 22 medalii de bronz, 2 mențiuni însoțite și de 2 medalii de aur, o mențiune însoțită de o medalie de argint, 2 premii III însoțite de o medalie de aur și un premiu I însoțit de o medalie de aur.

„Rezultatele elevilor clujeni la diversele etape ale concursurilor și olimpiadelor școlare județene și naționale reflectă eficiența predării la clasă, dublată de activitatea desfășurată la clasele de excelență, profesionalismul cadrelor didactice implicate și ceea ce am putea numi cel mai înalt grad al competenței. În acest fel, barometrul real al performanței rămâne ierarhia, premiile și mențiunile din cadrul diverselor competiții școlare. Inspectorii școlari din cadrul I.Ș.J. Cluj, în colaborare cu Centrul Județean de Excelență Cluj, au organizat etapele județene ale olimpiadelor școlare, precum și ale unor concursuri care s-au desfășurat cu respectarea regulamentelor specifice, în vigoare, în cadrul cărora elevii clujeni au obținut numeroase premii și mențiuni”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Rezultatele elevilor din județul Cluj, pe discipline, ca urmare a desfășurării etapelor internaționale ale olimpiadelor școlare:


banner