Clujul, pe locul I în țară la Evaluarea Națională – VEZI câte note de 10 au fost obținute

0

Anul acesta, 120 de elevi din toată Roânia au luat media 10la Evaluarea Națională, potrivit rezultatelor publicate de Ministerul Educației. Cele mai multe sunt în județul Cluj, unde 15 elevi au obținut media maximă, Bucureștiul este pe locul doi, iar pe trei este județul Timiș, cu 8 medii de 10. Rezultatele sunt cele de înainte de contestații.

VEZI REZULTATUL LA EVALUAREA NAȚIONALĂ AICI.

În 10 județe nu a fost nicio medie de 10 – Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Covasna, Gorj, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Sălaj, Satu Mare.

La nivelul județului Cluj, situația statistică generală arată faptul că dintre cei 3.829 candidați prezenți, 3.392 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), reprezentând 88,60%.

Ce note au luat elevii clujeni

În județul Cluj, pe discipline de examen, s-au înregistrat 43 de note de 10 la limba și literatura română, 86 de note de 10 la disciplina matematică și 22 note de 10 la limba și literatura maternă.

Rata de participare în județul Cluj a fost de 95,06%: 3.829 de candidați prezenți, dintr-un total de 4.028 elevi înscriși la examenul de Evaluare Națională, în sesiunea 22 iunie – 4 iulie 2021.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 3.528 de candidați (91,91%), iar 43 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 3.089 candidați (80,55%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 86 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La limba și literatura maternă, 493 candidați (din 499 prezenți) au obținut note mai mari sau egale cu 5, iar 22 candidați au fost notați cu 10 (zece).

Rezultate cu GDPR

Pentru al doilea an consecutiv, rezultatele elevilor sunt publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Rezultatele obținute de către absolvenții claselor a VIII-a pot fi consultate și vor fi disponibile online, dar și la avizierele celor 103 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, desemnate centre de examen pentru Evaluarea Națională, sesiunea iunie – iulie 2021.

„Anunţarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională din acest an, care plasează Clujul pe primul loc la nivel național, ne oferă un nou motiv de bucurie şi de satisfacţie tuturor celor implicaţi în pregătirea și desfășurarea examenului. Rezultatele trasează, pentru următorii patru ani, parcursul educațional al fiecărui elev din sistemul de învăţământ preuniversitar. Nu mă voi opri în cele ce urmează la dificultatea lui, la noutatea absolută a structurării subiectelor în acest an, deoarece este o temă deja cunoscută, ci doresc să vă adresez tuturor celor care aţi contribuit la această nouă reuşită a învățământului clujean, cele mai calde mulţumiri din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, precum şi sincere felicitări pentru performanţa obţinută și în acest an şcolar. Rezultatele demonstrează că în județul Cluj se lucrează cu responsabilitate și că în tot acest timp s-au depus eforturi, pentru ca elevii să fie pregătiți temeinic, indiferent de modul în care s-au desfășurat activitățile de pregătire, online sau față în față, în spațiul clasei. Felicitări tuturor!”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Termen de contestații

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie 2021 (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie 2021 (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate duminică, 4 iulie 2021.

Media generală de admitere la liceu se calculează considerând 80% media de la examenul de Evaluare Națională 2021 și 20% media anilor de gimnaziu și urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.