Clujul, primul județ în care 99 la sută din populație va fi conectată la rețeaua de apă

0

Județul Cluj va fi primul din țară în care 99 la sută din populație va fi conectată la rețeaua de alimentare cu apă, iar 97 la sută din populație va fi conectată la rețeaua de canalizare. Compania de Apă Someș, al cărei acționar principal este Consiliul Județean Cluj, a câștigat un proiect european în valoare de 355 de milioane de euro, care va fi folosit pentru a extinde aceste rețele în județele Cluj și Sălaj.

Consiliul Județean Cluj, prin Compania de Apă Someș, a câștigat un proiect care va permite conectarea tuturor satelor cu mai mult de 50 de locuitori la rețeaua centralizată de alimentare cu apă. De asemenea, toate localitățile cu cel puțin 2.000 de locuitori vor fi conectate la rețeaua de canalizare, spune președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

85 la sută din cele 355 de milioane de euro provin din fonduri europene, 13 la sută este finanțarea guvernamentală, iar 2 la sută reprezintă fonduri din bugetul județului. Lucrările la acest proiect ar urma să dureze patru ani.