Cod Portocaliu de ploi în cea mai mare parte a Transilvaniei

0
Meteorologii au actualizat avertizarea Cod Portocaliu de ploi. Este valabilă până mâine dimineață, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei și în sudul Banatului. Cod Galben în aproape tot restul țării.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările Cod Galben și Cod Portocaliu. Astfel, în intervalul 31 august, ora 12:00 – 1 septembrie, ora 10:00, în cea mai mare parte a zonei montane și a Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Banatului va fi în vigoare un Cod Portocaliu de ploi. ”Vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină, informează ANM.

De astăzi de la ora 10, este în vigoare și un Cod Galben de ploi, valabil în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp, iar pe alocuri vor fi vijelii și grindină.