Colecționarii și pasionații de pietre prețioase sunt așteptați la expoziția MINERALIA din Cluj

0

Toamna vine la Cluj cu o expoziţia plină de culoare, ocazie unică pentru a descoperi minunata lume a cristalelor. Muzeul Etnografic al Transilvaniei organizează expoziția MINERALIA, în perioada 6-8 octombrie 2023. Vor fi prezentate bijuterii unicat din pietre fine, pietre preţioase şi semipreţioase: acvamarin albastru, malachit cu nuanţe de verde, ametist violet, citrin galben, chihlimbar auriu, coral roşu, perle cu străluciri de alb sidefat sau turmalin multicoloră.

Colecţionarii sau pasionaţii de minerale vor găsi cristale naturale de cuarţ sau pirită, eşantioane din sute de specii minerale, roci, obiecte sculptate, agate, geode şi fosile.

Vedeta acestei ediţii va fi PIRITA. O sulfură de fier, pirita apare frecvent, în diferite roci, uşor de recunoscut datorită strălucirii ei. Culoarea aurie strălucitoare a făcut însă ca ea să fie cunoscută şi ca “aurul proştilor”, deoarece este adesea confundată cu metalul nobil.

Caracteristica cea mai importantă pentru piesele brute este apariţia ei sub forma unor cristale cubice perfecte, greu de egalat în lumea minerală. Bucăţi masive de pirită pot fi tăiate, mai apoi şlefuite sau faţetate, pentru a crea bijuterii monominerale sau pentru a completa monturi complexe.

Expoziția se va desfășura timp de trei zile, la MUZEUL ETNOGRAFIC AL TRANSILVANIEI, Galeria Cellarium, între orele 10:00-18:00, cu ultima intrare la ora 17:00.

VEZI ȘI:

Expoziție și dezbatere despre influența tehnologiei în arta contemporană, la Galeria Casa Matei din Cluj-Napoca

Târgul de Cariere la Cluj: Vor fi prezente 50 de companii care oferă peste 3 000 de locuri de muncă

Începe campania de vaccinare antigripală în sezonul 2023-2024 la Cluj

 

 

 

banner