Companiile clujene, invitate să participe la Moldova Business Week

0

Republica Moldova a devenit, oficial, stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Acest nou statut oferă noi oportunități pentru companiile interesate să investească în Republica Moldova și să facă pasul spre a fi jucători regionali.

Mai mult, războiul din Ucraina a schimbat radical contextul geopolitic regional. Republica Moldova s-a remarcat, în această perioadă, prin maximă flexibilitate și printr-o remarcabilă capacitate de adaptare la noul context internațional. 

Practic, în acest moment, Moldova a devenit o importantă destinație de relocare și o soluție pentru lanțul de aprovizionare regională. Aceasta va fi și tema celui mai important eveniment economic din Republica Moldova. Moldova Business Week va fi organizat în perioada 15 – 16 septembrie, la Chișinău.

Practic, evenimentul arată faptul că Republica Moldova este o țară absolut sigură pentru investiții. De aceea, ea atrage deopotrivă companii care sunt nevoite să se relocheze din Ucraina din cauza războiului, firme care au decis să părăsească Rusia în contextul sancțiunilor internaționale, precum și companii românești și occidentale, care vor să investească în Republica Moldova pentru a profita de oportunitățile oferite de piața locală și de perspectiva de a participa la efortul internațional de reconstrucție a Ucrainei.

De asemenea, Moldova a devenit o placă turnantă a eforturilor internaționale care vizează sprijinirea exporturilor de produse agricole și neagricole din Ucraina, precum și pentru companiile care vor să exporte în Ucraina diferite produse, de la cele sanitare la îmbrăcăminte.

Evenimentul Moldova Business Week va fi transmis live, iar Via Cluj TV va prelua transmisiunea în direct.