Copii lăsați să intre în online doar dacă au COVID – se întâmplă într-un liceu din Cluj-Napoca

0

O parte din cadrele didactice dintr-un liceu de centru din Cluj-Napoca nu permit elevilor să intre în online, decât dacă primesc decizie de izolare sau carantinare de la DSP. Se întâmplă la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”.

O serie de părinți ai căror copii au răcit sau au avut alte afecțiuni care nu au nicio tangență cu epidemia de COVID-19 au fost anunțați de profesori/învățătorii că nu pot avea acces la învățământul online.

”Într-una dintre zile fetei mele îi curgea nasul și nu se simțea bine și nu am trimis-o la școala. În altă zi a avut o altă problemă medicală, care nu avea legătură cu COVID-ul. În ambele cazuri am cerut acces la online, dar nu ni s-a dat, pe motiv că nu avem decizie de la DSP”, s-a plâns o mămică a unei eleve din Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu”.

În ciuda dovezilor prezentate de părinți, cu privire la refuzul unor cadre didactice din Bălcescu de a da acces la învățământul online, conducerea liceului spune că așa ceva nu s-ar întâmpla în școală.

”Directiva este să se dea acces oricui trimite o adeverință medicală”, a precizat Marinela Zamfir, directorul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Cluj. Ea a spus că nu i-a fost adus la cunoștință de către părinți de această situație produsă în școala pe care o conduce.

 

banner