Copilul care respiră greu trebuie să ajungă la medic în maximum 2 ore

0

Copilul tău este apatic, zace în pat, nu bea suficiente lichide, îi curge nasul și a făcut și febră? Este foarte posibil să fi făcut o infecție. Dacă are și o respirație dificilă, cu efort, copilul trebuie dus de urgență la medic.

Pediatrul Daniela Dregiciu, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj spune că un copil care respiră greu va trebui dus de urgență la medic și ar trebui să ajungă să-i fie evaluată starea de sănătate în maximum două ore de la instalarea acestui simptom.

Decizia de a administra antibiotice trebuie să aparțină doar medicului, mai spune dr. Daniela Dregiciu, pentru că doar cadrul medical poate stabili dacă este vorba despre o infecție sau o viroză sau gravitatea acestora.

În cazul în care copilul face convulsii de la febră și își pierde cunoștința, părinții trebuie să pună copilul respectiv pe o parte, a mai precizat doamna doctor.

Urmăriți mai multe sfaturi utile pentru părinți în cazul instalării unor infecții, fie respiratorii, fie digestive, la copii, oferite în emisiunea Doctor online.

Autorităţile sanitare au declarat oficial joi epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor a ajuns la 18, transmite news.ro.

”Având în vedere faptul că în această săptămână (săptămâna 27.01.2020 – 02.02.2020):  s-a înregistrat o creştere foarte mare (de peste 99%) a numărului de îmbolnăviri faţă de nivelul aşteptat (media aritmetică a numărului de cazuri raportate în trei săptămâni anterioare), activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere naţională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă, rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 60%, se concluzionează că gripa evoluează epidemic”, a anunţat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit RFI România.

Tot joi au fost confirmat încă două decese provocate de gripă, iar bilanţul a ajuns astfel la 18 persoane.

În județul Cluj, 273 de copii suferă de gripă. Mai multe școli au fost parțial închise din această cauză.

banner