CORONAVIRUS: De ce și-a suspendat UBB cursurile

0

Cea mai mare și mai veche universitate din România și-a suspendat cursurile. La Universitatea Babeș-Bolyai, activitățile academice s-au mutat în on-line. Măsura afectează 42.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi, însă ceea ce a primat în această decizie a fost grija pentru sănătatea studenților, spune decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Răzvan Mustață.

Aceasta este cea mai mare facultate a universității clujene. Decanul Răzvan Mustață a adăugat că suspendarea cursurilor nu este singura măsură luată. Profesorii le recomandă studenților să evite mersul în zone aglomerate, precum mall-urile, cluburile sau cafenelele. De asemenea, vor fi dezinfectate periodic și des toate spațiile comune din facultăți.

Măsuri similare au fost luate și de alte universități, precum Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” sau Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Cum afectează epidemia de coronavirus mediul universitar clujean, aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner