CORONAVIRUS PĂGUBOS Pierderi pentru Aeroportul Cluj și pentru companiile aeriene INVITAT LIVE: David Ciceo

0

Măsurile adoptate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului afectează negativ Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj din cauza anulării unor curse spre și dinspre nordul Italiei. “Avem deja pierderi, este prematur să le evaluam. Mai multe date o să vă dăm la începutul lui aprilie”, ne-a declarat David Ciceo, director general al Aeroportului Internațional Cluj-Napoca. De asemenea, este afectat turismul de afaceri iar unele evenimente au fost anulate. 

Despre situația în care se află Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj ne vorbește directorul general al instituției, David Ciceo.

Iată cele mai importante declarații ale directorului David Ciceo

Pasagerii care vin din nordul Italiei – Treviso, Bergamo și de acum două zile și Bologna vin pe un filtru special la sosiri în Aerogara veche – Împreună cu Poliția de Frontieră și Direcția de Sănătate Publică am luat măsuri, verificăm dacă sunt pasageri cu simptome. Nu am avut cazuri până acum. Totuși, acești pasageri trebuie să stea timp de două săptămâni la domiciliu.

Din informațiile noastre, nicio țară europeană nu a luat astfel de măsuri referitoare la obligația de autoizolare timp de două săptămâni, dacă nu există simptome.

Din păcate, la Cluj s-au redus foarte mult destinațiile spre Italia. Wizz Air a anunțat deja. Este vorba de zborul de Bergamo, de la unul zilnic am ajuns la 7 pe săptămână, Roma de la 4 la 1, Bologna de la 3 la 1, Treviso de la 2 la 1, Bari de la 2 la 1.

Companiile aeriene au luat măsuri pe plan mondial. Lufthansa a redus zborurile cu 25 la sută, Austrian Airlines de asemenea. S-a anunțat și un faliment din cauza coronavirusului, este vorba de compania aeriană Flybe.

Este o perioadă neplăcută, s-au anulat foarte multe congrese, în Franța s-au anulat toate întâlnirile la care urmau să participe mai mult de 5 000 de persoane

Noi sperăm să se obțină cât mai repede un vaccin împotriva coronavirusului. Sunt speranțe că va fi obținut în câteva săptămâni, alții vorbeau de un an. Dacă s-ar putea obține în câteva săptămâni, cred că s-ar putea stabiliza situația.

Avem deja pierderi, este prematur să le evaluam. Mai multe date o să vă dăm la începutul lui aprilie. Reducerile zborurilor sunt până la început de aprilie. Să vedem cum evoluează situația. Ne influențează pentru că anul trecut am avut 330 000 de pasageri spre Italia. Este vorba de 12 la sută din traficul nostru. Nu scad însă doar spre Italia. Sperăm să nu fie afectate charterele tustice.

Situația din Italia

Guvernul italian a decis să închidă școlile şi universităţile din Peninsula până pe 15 martie. Va fi pregătită o directivă care să permită ca un părinte să lipsească de la serviciu pentru a sta cu copiii.

Conferințele, întâlnirile și evenimentele sociale, inclusiv cele din cinema și teatre, desfășurate în orice loc, atât public, cât și privat, sunt suspendate, scrie La Repubblica, citată de stirileprotv.ro.

Ce se întâmplă în România

În România aveam până acum 35 de persoane în carantină și 10.771 auto-izolați la domiciliu.

Au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Un pacient este considerat vindecat și a fost externat. Ceilalți cinci sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Starea lor de sănătate este bună.

banner