COVID 19: Call center înființat la Cluj pentru oamenii aflați în dificultate

0

Grupul VĂ AJUTĂM DIN CLUJ a înființat un call center pentru ajutorarea vârstnicilor și a altor clujeni aflați în dificultate din cauza pandemiei COVID 19.

Sunați la 0364.406.517 pentru sprijin (INTERVALUL 9-19, Luni- Duminică)

În Cluj-Napoca s-a format grupul VĂ AJUTĂM DIN CLUJ menit să ajute cetățenii din Cluj Napoca în lupta cu virusul Covid19:

  • persoanele vârstnice
  • cele în izolare impusă
  • persoanele cu risc ridicat la Corona Virus.

Dacă sunteți chiar dvs în această situație sau cunoașteți persoane din aceste categorii, apelați la grupul VA AJUTĂM DIN CLUJ.

Pentru medicamente, alimente, informare și consiliere.

Sunați la 0364.406.517 pentru sprijin, înscrieți-vă ca voluntari sau donați pentru ca VĂ AJUTĂM DIN CLUJ să poată ajunge la cât mai multă lume.

o NUMĂR UNIC: 0364.406.517
o FII VOLUNTAR -ajutăm.civicsuport.ro
o DONEAZĂ-Asociația Civic Support

RO18BTRLRONCRT0509496101- CONT RON
RO65BTRLEURCRT0509496101- CONT EUR

Vă Ajutăm din Cluj este o inițiativă fondată de Civic Suport, VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie, Clujul Sustenabil și CPVP: Center for Peace and Violence Prevention.

Material video creat cu ajutorul Talo. Si participarea lui Marius Mariș, Cristi Danilet, Bogdan Bob Radulescu,Andi Daiszler, Anda Culisir.

Obiectivele grupului VA AJUTAM DIN CLUJ

Dacă doriți să aflați mai multe despre Grupul Vă ajutăm din Cluj puteți accesa site-ul ajutam.civicsuport.ro. Membrii fondatori și-au explicat misiunea și obiectivele:

„În vremuri de criză e nevoie de implicare și solidaritate! Odată cu trecerea țării la scenariul 3 al crizei Corona Virus, s-a format în mun. Cluj-Napoca grupul de solidaritate comunitară “VĂ AJUTĂM DIN CLUJ!”.

Grupul are în prezent 450 de membri și reunește mai mulți cetățeni activi, sub coordonarea a trei organizații implicate civic din Cluj: Vedem Just, Civic Suport și Clujul Sustenabil.

Astfel, Clujul se alătură orașelor București, Sibiu, Arad și Constanța care au pornit inițiative similare pentru a sprijini cetățenii și autoritățile în gestionarea situației generate de Corona Virus.

Unde găsiți acest grup?

Pentru a evita propagarea virusului, grupul se organizează pe rețelele de socializare și exclusiv online.

Ce își propune?

Loc civic de întâlnire pentru clujeni pe tema Coronavirus, dar mai ales grup de sprijin pentru cei aflați în imposibilitatea de a se aproviziona în perioada următoare.

De asemenea este un apel la responsabilitate și organizare civică.

Principalul obiectiv al lor este să organizeze eficient voluntari care să poată ajuta în perioada critică oameni în vârstă, persoane cu afecțiuni specifice ori familii cu copii care nu trebuie sau nu pot să iasă din locuințe pentru cumpărături sau medicamente.

Va fi organizat un program de livrări la domiciliu, care să respecte aceste nevoi speciale și care să mențină siguranța atât a voluntarilor implicați, cât și a beneficiarilor.

“Cumparaturile vor fi plătite de solicitanți și se vor face în mare parte prin colaborarea cu câțiva furnizori din lanțul retail.”- spune Cami Gui, voluntar care asigură contactul cu retailerii din partea organizației Clujul Sustenabil.

“Pe lângă activitatea de aprovizionare, ne așteptăm să apară în timp și alte tipuri de nevoi, pentru care ne pregătim deja: procurarea și distribuția de echipamente de protectie, monitorizarea datelor persoanelor în carantină, discuții specifice cu autoritățile și ajutor oferit lor la cerere, chiar și o linie de consultații pe partea de anxietate și gestionarea stresului pentru medici.

Știm de câteva planuri de sprijin existente ale altor organizații, cum ar fi CERT și Beard Brothers și intenționăm să comunicăm constant și să ne ajutăm reciproc în trecerea cu bine a acestei crize”. Ligia Măhălean, una din persoanele care au avut inițiativa constituirii acestui grup.

Cum își propun să ajungă la vârstnici și alte persoane imobilizate sau izolate la domiciliu?
Voluntarii din grup vor discuta cu asociațiile de proprietari și vor distribui informații despre ajutorul pe care ei îl pot oferi persoanelor din categoriile menționate mai sus. Vor fi responsabili pe zone și vor să comunica cu cei aflați în nevoie, din zona lor.

Asigurarea unei activități fără riscuri și cu respectarea tuturor normelor de siguranță indicate de autorități se va face cu ajutorul Crucii Roșii și fiecare voluntar va trece printr-un instructaj specific.

Cum își propun să gestioneze relația cu autoritățile?

Grupul civic VĂ AJUTĂM DIN CLUJ face un apel de comunicare și colaborare către Direcția de Sănătate Publică, Prefectură, Primărie, Consiliul Județean, Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Ei își vor pune la dispoziție resursele de timp, implicare, cunoștințe, mașinile și disponibilitatea de a le folosi în sprijinul comunității.

“Vrem să ajutăm instituțiile statului în această perioadă de criză. O rețea de voluntari precum cea a noastră poate fi un suport pentru măsurile luate de Guvern dacă e nevoie.

Dar extrem de importantă este solidaritatea în comunitate pe care o vom construi pentru a combate infecția.” declară Cristi Danileț, reprezentant al asociației VeDem Just.

Oricine este dispus să se implice și să ajute, o poate face pe Facebook în grupul ”Vă ajutăm din Cluj!”:
https://www.facebook.com/groups/2550667518542414/

banner