Cristian Dascălu: Pandemia ne-a împins cu 5 ani în față, în domeniul digitalizării

0

Șapte start-up-uri din IT au fost acceptate în programul de accelerare Advanvanced AI, inițiat de Techcelerator și Google for Startups. Acesta a fost prilejul cu care am stat de vorbă cu Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator. Aflați de la el perspectivele pieței IT, dar și mai multe despre cele șapte companii cu idei deștepte.

”Pandemia ne-a împins cu cinci ani în față în aspectul acesta, al digitalizării, deci adopția unor produse e susținută, dar trebuie să fie și direcția potrivită, de aceea trebuie să cercetezi foarte mult, să testezi până validezi ceea ce vrei să codezi”, a explicat la Buzz IT Cristian Dascălu.

Techcelerator și Google for Startups au selectat șapte startup-uri din cele 41 înscrise pentru programul de accelerare Advancing AI dedicat acestui segment de piață. Acesta urmărește susținerea antreprenorilor care dezvoltă produse bazate pe AI (artificial intelligence) și dezvoltarea acestui ecosistem și la nivel local.

Advancing AI oferă acces startup-urilor la resursele premium furnizate de Google, la instituții din Europa Centrală și de Est pentru validarea serviciilor oferite și dezvoltarea afacerii, la avantaje și instrumente de lucru dedicate startup-urilor din industria hi-tech asigurate de partenerii Techcelerator, la o rețea de investitori pentru finanțare, la mentori și know-how orientat pe nevoile curente ale echipelor și la suport oferit inclusiv după finalizarea programului de accelerare.

Care sunt ideile câștigătoare

Startup-urile selectate folosesc cel puțin una dintre tehnologiile AI, ML (Machine Learning), Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Acestea sunt:

  • GoTeleport serviciu de închiriere mașini electrice dezvoltat pe baza unor algoritmi proprii care oferă date privind cererea, localizarea în timp real a  autovehiculelor și livrarea acestora către clienți.
  • Medinav este un asistent digital pentru medici care ii ajută să dedice mai mult timp pacienților lor, reducând munca administrativă. Acesta ascultă recomandările verbale ale medicului, le înțelege, completează automat formularele din dosarul electronic și oferă asistență clinică prin diverse alerte.
  • Meetgeek.ai este asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notițe, trimite agenda întâlnirii și se asigură că progresul acțiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient.
  • MOCAPP – o aplicație SaaS folosită de profesioniștii din marcom pentru a automatiza și a optimiza procesele dintr-o campanie cu influenceri. Companiile și agențiile o folosesc pentru a eficientiza campaniile de marketing și a tăia din costuri cu 45% până la 70%.
  • Neonic.ai – platformă tip API as a Service care oferă soluții de inteligență artificială pentru rezolvarea problemelor curente ale companiilor fără ca acestea să dezvolte soluții AI proprii.
  • RepsMate folosește tehnologii precum inteligența artificială și analize de date pentru a înțelege comportamentul și nevoile clienților și transformă reprezentanții companiilor, care interacționează cu clienții, în performeri de top.
  • Siscale dezvoltă o platformă ce are la bază algoritmi de inteligență artificială menită să rezolve problemele companiilor indiferent de industrie prin consolidarea mai multor date dispersate într-un singur set compact ce poate fi folosit pentru observabilitatea evenimentelor, reducere a “zgomotului” cauzat de alerte, corelarea evenimentelor și analiza automată a cauzelor problemelor.