Cum a fost în ultimul tren Cluj-Napoca – Oradea

0

Ultimul tren spre Oradea a plecat duminică din Gara Cluj-Napoca. Timp de cel puțin doi ani, circulația feroviară dintre cele două orașe transilvănene va fi întreruptă, iar călătorii care circulau până acum cu trenurile vor fi preluați de autocare închiriate de companiile feroviare. Locurile de îmbarcare vor fi cele din gările de pe traseu. Statul român va subvenționa o parte din prețul biletelor de autobuz, iar călătorii vor plăti tot atât cât plăteau pentru a circula cu trenul.

Ultimul tren din Cluj spre Oradea a plecat din gară ieri. Linia de cale ferată dintre Cluj și Oradea a intrat în modernizare. Cu mai mult de 1,5 miliarde de euro, această linie va fi dublată și electrificată pe tot traseul ei. Lucrările ar trebui să fie finanțate prin PNRR, însă, pentru a fi decontat proiectul, el trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2026. După modernizare, pe această linie, trenurile de pasageri vor putea atinge viteza de 160 de kilometri pe oră. Acest lucru este o veste bună, spune mecanicul de locomotivă, Vasile Junc.

De azi, călătorii care circulau cu trenul sunt preluați de autocare închiriate de companiile feroviare și care îi îmbarcă pe pasageri din gări, spune conductorul de tren, Virgil Balint.

Călătorii speră că naveta lor nu va fi foarte mult afectată. Printre pasagerii care s-au aflat în ultimul tren s-a numărat și deputatul de Cluj, Viorel Băltărețu.

Linia de cale ferată Cluj-Oradea a fost împărțită în patru tronsoane. Lucrările de modernizare vor fi efectuate, pe fiecare dintre ele, de diferite asocieri de companii. Pe unele tronsoane, cum ar fi cel dintre Aghireșu și Huedin, deja, aceste companii au început lucrul. Acolo unde există două fire de cale ferată, deja, unul dintre ele a fost demontat, iar terenul este pregătit pentru începerea efectivă a lucrărilor.

banner