Cum a fost la Smida Jazz Festival 2019

0

Smida Jazz Festival. Munte, prietenie și muzică. Au fost cele trei repere ale unui weekend perfect într-un sat pitoresc din Parcul Natural Apuseni. Sute de corturi au fost instalate în campingul festivalului, la o aruncătură de băț de main stage. Niciun acord nu a trecut astfel neauzit.

Cele mai sonore nume care au urcat pe scena principală au fost Nik Bärtsch’s RONIN, James Holden & The Animal Spirits, Mammal Hands sau Portico Quartet. În total au concertat 10 trupe naționale și internaționale și 8 DJ set-uri pe timp de zi și pe timp de noapte.

Peste 20 de activități de zi. A fost oferta organizatorilor pentru participanți: workshop-uri de creație artistică, sesiuni de Morning Yoga, lecturi publice sau ateliere de improvizație teatrală. Și copiii prezenți la festival au avut o zonă dedicată, cu ateliere de creație și jocuri. Băieții de la MusicHub au oferit lecții de muzică și mai multe sesiuni de jam session.

La Smida Jazz Festival a fost atât de frumos încât participanții cazați la cort au suportat cu stoicism temperaturi nocturne și de 6 grade. Peste zi, mulți au explorat frumusețile Parcului Natural Apuseni iar seara toată lumea s-a strâns la concerte într-o atmosferă cu adevărat minunată.

banner