Cum luptă britanicii cu coronavirusul – Corespondență specială din Cardiff

0

Marea Britanie experimentează măsuri dure de distanțare socială, pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus. Aceste măsuri au fost luate după ce, la început, autoritățile britanice au mizat pe așa-numita imunizare în masă. Însă, după ce virusul chinezesc a infectat personalități precum moștenitorul Coroanei Regatului Unit, Principele Charles al Țării Galilor, sau prim-ministrul britanic, Boris Johnson, lucrurile s-au schimbat radical. Acum, marile orașe britanice sunt cuprinse de o liniște sinistră, spune jurnalista Florina Dobos, într-o corespondență specială din Cardiff, capitala Țării Galilor.

Britanicii nu au fost deloc pregătiți pentru această pandemie. De asemenea, suportă mult mai greu decât românii măsurile de distanțare socială, pentru că, în Marea Britanie, restricțiile nu sunt deloc obișnuite.

Este evident, spune Florina Dobos, că această criză sanitară va fi urmată de o criză economică. Însă, acum, mai mult proprietarii și managerii afacerilor sunt conștienți de consecințele crizei economice. Britanicii se rând se bazează pe sistemul de ajutor social, fără însă să își dea seama că sacul asistenței sociale se va goli.