Cum se pregătesc pensiunile de pe Valea Arieșului pentru Paști

0

Vacanța de Paști va umple pensiunile dintr-una dintre cele mai frumoase zone turistice din Transilvania. Pensiunile de pe Valea Arieșului se pregătesc pentru oaspeții care vor veni de Învierea Domnului. Mâncarea tradițională, excursii în natură și vinuri de Turda se numără printre ingredientele vacanței de Paști, potrivit ClujToday.ro.

Valea Arieșului este o destinație tot mai căutată de cei care doresc să își petreacă vacanța de Paști. În ultimii ani, au apărut pensiuni frumoase, care oferă oaspeților mâncare tradițională. De pe mesele de Paști nu vor lipsi ouăle roșii, friptura de miel, cozonacii, dar și berbecuți la proțap, pastă de leurdă, brânzeturi maturate frământate cu leuștean sau vinuri albe aduse de la Turda sau de la Aiud ori vinuri roșii din zona Minișului ori din Banat.

Proprietarii de pensiuni au pregătit și activități care să îi ajute pe turiști să descopere această zonă frumoasă. Ei pot participa la slujba de Înviere din biserica lui Horea în satul Buru, pot face excursii în Cheile Turzii, Cheile Borzești sau Cheile Runcului. De asemenea, se pot bucura de tradiții specifice Transilvaniei, precum stropitul fetelor a doua zi de Paști. Există și posibilitatea de a vizita muzee precum cel amenajat în Palatul Princiar din Turda, în Cetatea Aiud sau în casa învățătorului Pamfil Albu din Lupșa. În aceste muzee, turiștii pot descoperi tezaure culturale precum comoara prințesei gepide Franziska din Turda, artefacte medievale din Aiud, ori, la Lupșa, o sabie atribuită de localnici lui Avram Iancu ori vechile instrumente cu care moții spălau odinioară nisipurile aurifere adunate din albia Arieșului. De asemenea, există și pensiuni care oferă ore de călărie ori care și-au amenajat spa-uri moderne.

banner