Cum se simte pilotul MIG-ului prăbușit

0

Starea pilotului MIG-ului 21 Lancer prăbușit în județul Mureș este stabilă. Pilotul a fost evaluat de medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Mureș, apoi a fost transferat la Spitalul Militar Central de Urgență din București.

Pilotul în cauză este locotenent-comandorul Andrei Criste, potrivit ClujToday.ro.

Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice. El este certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat. Aeronava s-a prăbușit în zona localității Dedrad, de lângă Reghin, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00.

Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

banner