Cum va fi restaurat Castelul Banffy din Răscruci – IMAGINI FABULOASE

1

Castelul Banffy din Răscruci, una dintre cele mai frumoase reședințe nobiliare din Transilvania va fi reabilitată cu ajutorul fondurilor europene. În acest moment, Eco Garden Construct lucrează la ecologizarea terenului de 4.5 hectare, care a fost invadat de lăstăriș.

Directorul Eco Garden Construct, Mircea Crăciun, ne-a spus care este stadiul lucrărilor și cum urmează să fie restaurată impresionanta curte a domeniului.

Consiliul Județean Cluj va aloca 5 milioane de euro pentru a reda castelului strălucirea de altă dată. În materialul de mai jos veți vedea și câteva fotografii din proiect.

Castelul Banffy din Răscruci a fost construit în secolul al XVIII-lea și era considerat drept unul dintre cele mai spectaculoase edificii aristocratice.

Baronii din familia Banffy au amenajat un lac și o grădină în stil francez, iar clădirea avea un salon de onoare care era vestit pentru frumusețea sa.

Au mai fost păstrate tavanul din lemn casetat și sobele din teracotă verde, precum și puține piese de mobilier. Acestea vor fi puse din nou în valoare, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar citat de ClujInsider.ro.