Cum văd copiii pacea prin desene, cu ajutorul Lions Club Transilvania

0

De peste trei decenii, cluburile Lions din întreaga lume sponsorizează un concurs de arte frumoase, în școli și grupuri de tineri. Crearea afișelor pentru pace oferă copiilor de pretutindeni șansa de a-și exprima viziunile despre pace și de a inspira lumea prin artă și creativitate.

Pentru un tânăr, un vis nu este doar o dorință, sau o speranță – este o cale, un scop, o ambiție. Realizarea acestui vis necesită o muncă grea. Așa că, anul acesta, Clubul Lions Transilvania din Cluj-Napoca, propune tinerilor să arate cum își vor transpune visul unei lumi pașnice în realitate, printr-un desen. Proiectul s-a desfășurat la nivel local, în perioada 09.10-07.11.2023.

Desenele realizate de copiii de la școlile clujene au fost expuse în data de 06-07.11.2023 la sala media din Turnul Croitorilor, iar în data de 07.11.2023, ora 17.00, au fost evaluate de un juriu de specialitate. Cele mai bune desene au fost premiate de către Clubul Lions Transilvania.

Lucrarea câștigătoare, care va reprezenta clubul la etapa pe țară, a fost recompensată cu suma de 400 lei, respectiv au mai fost acordate alte trei premii pentru cele mai bune lucrări în valoare de 300 lei, 200 lei și 100 lei. Lucrarea câștigătoare va fi trimisă prin intermediul clubului la etapa pe țară, iar dacă va fi cea mai valoroasă – la etapa internațională.

La etapa pe țară premiile sunt următoarele: Marele Premiu – 1000 lei, premiul I – 700 lei, premiul al II-lea – 500 lei, premiul al III-lea – 300 lei, Mentiune – 150 lei.

Concursul internațional va avea loc în luna februarie 2024 – OAK BROOK USA, iar premiile vor consta în: Marele Premiu International – 5000$, iar primele 23 desene cotate ca cele mai bune vor primi câte 500$ USD și o diplomă.

VEZI ȘI:

Cu ajutoare, în Ucraina – vezi experiența de peste graniță a voluntarilor Lions

Începe campania de donare de sânge „Toamna într-o picătură” – Află unde și când va avea loc

Un motan din România, desemnat cel mai frumos din lume la o expoziție internațională

 

 

 

 

 

banner