Curțile școlilor din Cluj rămân deschise pentru copii în timpul vacanțelor

0

Potrivit primarului Emil Boc, începând din vara anului 2024 toate curțile școlilor din Cluj-Napoca vor rămâne deschise pentru a putea fi folosite de către copii, pentru ca aceștia să facă sport și pe perioada vacanței de vară.

Cu toate că există deja de câțiva ani de ani o Hotărâre de Consiliu Local în acest sens, potrivit căreia școlile trebuie să lase porțile curților deschise și după orele de curs pentru a fi puse la dispoziția locuitorilor orașului ca spații de mișcare, acest lucru nu se întâmplă la toate unitățile de învățământ. Astfel, Emil Boc și-a consoliat public poziția față de această situație.

„Niciun director nu cred că va mai închide curtea școlii. Dacă va pune lacătul îl va pune cu prețul plecării din funcție. Mi-a reconfirmat acest lucru și directorul I.S.J. Cluj, doamna Marinela Marc – dacă vor fi astfel de directori care vor sfida această politică publică, de bun simț și de sănătate a orașului vom decide schimbarea din funcție a acelora. Noi sperăm să nu fie cazul.

Au fost puține cazuri și vara trecută, dar cred că până la urma au înțeles toți că acest spațiu este al elevilor și trebuie să fie utilizat inclusiv în perioada vacanțelor, pentru a-i încuraja, astfel, pe tineri să nu fie sedentari”, a afirmat edilul, la Ziua Live.

 

 

banner