Cursuri online de limba franceză și proiecte colaborative de artă la Institutul Francez

0

Chiar dacă criza COVID-19 a închis porțile Institutului Francez din Cluj-Napoca pentru public, activitatea lui s-a mutat, în mare parte online.

De exemplu, cei care doresc să învețe limba franceză sau să și-o perfecționeze, pot face acest lucru în cadrul unor cursuri online organizate de Institut. Aceste cursuri online se fac pe o platformă dezvoltată de Institutul Francez din Madrid, iar cursurile sunt personalizate. spune Ioana Costaș, directorul delegat al Institutului Francez, într-un interviu acordat Via Cluj TV.

Aceste cursuri sunt deschise atât începătorilor, cât și celor care au cunoștințe mai avansate de limba franceză. Nu este o simplă aplicație de exerciții auto-corective, ci este o întreagă soluție integrată de învățare a limbii franceze.

În plus, cei care vor să își exerseze limba vorbită, în fiecare miercuri și vineri pot participa la ateliere cu vorbitori nativi de limba franceză.

Institutul Francez din Cluj-Napoca derulează și alte proiecte culturale. În aceste zile mediateca s-a mutat în online. De exemplu, în fiercare joi, au loc ateliere de povești pe pagina Facebook. În plus, mediateca este disponibilă gratuit timp de trei săptămâni. Este suficient doar să scrieți Institutului Francez din Cluj și veți primi un nume de utilizator și o parolă.

Institutul Francez din Cluj mai are în derulare și un proiect cultural de telerezidență, un proiect de artă colaborativă la distanță care își propune să imagineze scenarii pozitive de cum va arăta lumea după criză.

 

 

banner