Dan Barna, speranțe spulberate: Nu am reușit să intrăm în TURUL II

0

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, a admis azi noapte că nu a reușit să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale: “Potrivit datelor pe care le avem în urma numărătorii paralele, nu am reușit să intrăm în turul 2. Am sperat până în ultimul moment, dar nu avem suficiente voturi”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

Exit poll-ul IRES anticipa următorul rezultat:

Klaus Iohannis: 38,7%
Viorica Dăniclă: – 22,0%
Dan Barna: 16,1%
Mircea Diaconu: 8,2%

După exit poll-uri, Dan Barna mai putea spera într-o minune: că diaspora, neluată în calcul de sondajele la ieșirea de la urne, a votat masiv în favoarea sa. Mai era și marja de eroare de 2 la sută a sondajelor astfel încât diferența de 5,9 la sută dintre el și Dăncilă nu părea insurmontabilă.

Dușul rece a venit odată cu numărătoarea paralelă și cu rezultatele oficiale parțiale.

După centralizarea a 84% din secțiile de votare din diaspora, Dan Barna a aflat că Iohannis a cîștigat diaspora astfel încât a pierdut lupta pentru turul doi în fața lui Dăncilă.

Klaus Iohannis: 53,83%
Viorica Dăncilă: 2,88%
Dan Barna: 26,42%

în țară, Autoritatea Electorală Permanentă a numărat 99,7% din voturi. Rezultatele provizorii arată că președintele în exercițiu Klaus Iohannis a obţinut 36,66%, Viorica Dăncilă (PSD) 23,88%, Dan Barna (candidatul USR-PLUS) 13,9% și independentul Mircea Diaconu 9,26%.

Klaus Iohannis: 36,66%
Viorica Dăncilă: 23,88%
Dan Barna: 13,9%
Mircea Diaconu: 9,26%

banner