DAN MUREȘAN, vicepreședinte Consiliul Național al IMM-urilor: “Taxa de solidaritate” pentru marile companii este “CERȘETORIE”

0

DAN MUREȘAN, vicepreședinte Consiliul Național al IMM-urilor și vicepreședinte al APM Cluj, a declarat pentru Via Cluj TV că taxa de 1% din cifra de afaceri gândită de guvern pentru marile companii a căror cifră de afaceri depășește 100 de milioane de euro este “cerșetorie”.

“Este cerșetorie! Pentru că o taxă trebuie calculată și eficientizată în funcție de contextul economic al sistemului de taxare din România.
Peste noapte să mă trezesc că cer de la cineva o taxă de 1 la sută…La ce se vor folosi acești bani? Taxă de solidaritate cu cine?

Toți bugetarii ar trebui să plătească o taxă suplimentară de solidaritate cu cei cei care lucrează efectiv pentru că pentru salariile lor au mers neîncetat pe toată perioada pandemiei indiferent dacă și-au întrerupt sau nu activitatea.

E nevoie de exemplu de o colectare mai bună a TVA, suntem pe ultimul loc în România la acest capitol. Să aplice guvernul corect sistemul de taxare actual, să încaseze de la toată lumea taxele, să-și facă treaba cu casa de marcat înregistrată electronic, să introducă sistemul de facturare electronic ca toți să își declare veniturile. Puțin de la toată lumea e mult mai mult decât să iei de la unul singur care crezi că îți dă o taxă de solidaritate dar mâine ajungi să o plătești de trei ori”, a subliniat Dan Mureșan.