David Drukker: ERMAS ne oferă instrumentele necesare pentru a face predicții legate de economie

0

Profesorul David Drukker este unul dintre cei mai cunoscuți economiști din lume. Este profesor la Universitatea de Stat Sam Houston din Statele Unite ale Americii și unul dintre participanții la ERMAS, conferința găzduită de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai, care i-a reunit pe cei mai bine cotați specialiști români în economie din lume.

Profesorul David Drukker a acordat un interviu pentru Via Cluj TV:

Reporter: Domnule profesor, care este opinia dvs. legată de conferința ERMAS?

Prof. David Drukker: Cred că este o conferință minunată, care produce multe interacțiuni între oameni care lucrează în domenii diferite și oferă un sentiment real despre câte documente științifice importante sunt scrise de români care lucrează pretutindeni în lume în domeniul economiei. În plus, văd unele dintre aceste documente sau văd prezentările autorilor lor, dar nu știam că sunt români, așadar a trebuit să vin în România, pentru a descoperi că aceste lucrări grozave au fost realizate de români. 

Reporter: În această conferință avem cercetători de prima mână și informații, de asemenea, de prima mână despre economia mondială. Dacă vorbim despre economia mondială, la ce evoluții ne putem aștepta în viitor?

Prof. David Drukker: Păi, cred că unii dintre oameni o să vorbească despre economia mondială și pot să facă predicții despre economia mondială. Însă multe chestiuni pe care le-am discutat se referă la crearea instrumentelor pentru a face predicții și despre mijloace de a analiza economia. Acest lucru este, de fapt, mai important decât a face predicții despre ceea ce urmează să se întâmple – mă refer la a crea instrumentele necesare pentru a face predicții despre ceea ce se va întâmpla sau despre ceea ce ar trebui să facem în ceea privește găsirea unor politici publice optime. Așadar, nu aș spune că am o predicție, aș spune că în această conferință poți învăța multe despre cum poți face predicții și acest lucru este cel mai important. Există și un vechi proverb care spune că este mai bine să înveți pe cineva să pescuiască în loc să îi dai un pește, de aceea, această conferință este despre a ne învăța cum să pescuim.