DE CE a fost ales Spitalul Clujana ca a patra unitate COVID – pacienții pot fi și operați acolo

0

Motivul pentru care a fost ales Spitalul Clujana ca fiind cea de-a patra unitate COVID din Cluj este faptul că care are bloc operator și multe specialități. ”Sunt mulți pacienți testați pozitiv care au afecțiuni care trebuie rezolvate chirurgical. Acolo avem la dispoziție această posibilitate”, a explicat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat că Comitetul pentru Situații de Urgență a decis ca Spitalul Municipal Clujana să intre în linia COVID, ca spital de faza a doua.

Acest lucru înseamnă că acolo va fi făcută și evaluarea medicală a pacienților pozitivi confirmați cu COVID. În funcție de starea acestora și de decizia medicilor, ei sunt internați sau carantinați la domiciliu, în funcție de rezultatele analizelor.

Pacienții internați până acum la Clujana vor fi transferați la alte spitale, pentru a face loc pacienților diagnosticați cu COVID.

La Spitalul Municipal Clujana vor fi disponibile 17 paturi la terapie intensivă și până la 100 de paturi în saloane.

Citiți și Spitalul Clujana se transformă de urgență în spital COVID 19! Prefectul: E o „CREȘTERE MAJORĂ” a numărului de internări

banner