De ce înflorește învățământul dual la Cluj

0

Învățământul dual și cel profesional devin tot mai interesante pentru elevii de clasa a VIII-a, mai ales pentru cei din mediul rural. Și aceasta pentru că elevii primesc burse lunare de câte 200 de lei din partea statului român, la care se adaugă bursele oferite de agenții economici privați și care pot ajunge și până la 700 de lei pe lună. Mai mult, condițiile de practică oferite de companiile private sunt foarte bune, iar la finalul studiilor absolvenții școlilor duale și cei ale școlilor profesionale primesc oferte interesante de muncă. Cei care doresc își pot continua studiile la liceu și chiar mai departe, la facultate, după ce obțin bacalaureatul.

În acest context, Inspectoratul Școlar al Județului Cluj și compania Terapia au lansat proiectul Academia 2 în 1: Școală și Carieră. Prin intermediul acestui proiect, reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Cluj vor încerca să schimbe mentalitatea celor care desconsideră învățământul dual și pe cel profesional.

Atractivitatea învățământului dual este dovedită și de succesul clasei de viitori operatori chimiști susținută de compania Terapia.

În prezent, în județul Cluj, funcționează 20 de clase învățământ dual.

Cadre: școli, școli profesionale, școli duale, practică școlare, fabrici de medicamente, laboratoare de chimie

banner