De ce mizează Clujul pe transportul electric

0

În ultimii ani, administrația locală din Cluj a făcut eforturi susținute pentru a transforma transportul public din oraș în transport nepoluant. Cluj-Napoca a fost primul oraș din România pe străzile căruia au fost puse în circulație autobuze electrice. Primăria Cluj-Napoca a cumpărat și troleibuze noi.

În aceste zile, au intrat în circulație 25 de noi troleibuze, produse în Polonia. Viceprimarul Dan Tarcea afirmă că acestea se numără printre cele mai moderne din lume. De asemenea, zilele următoare, urmează să fie puse în circulație alte 25 de noi troleibuze. După ce ceel 50 de noi troleibuze vor fi puse în circulație, Compania de Transport Public va retrage din circulație 20 de troleibuze vechi, pe care le va pune la păstrare pentru situații urgente.

Tot în perioada următoare, la Cluj-Napoca vor sosi primele șase noi tramvaie, fabricate în Arad. Primăria Cluj-Napoca a semnat un contract în baza căruia va cumpăra 24 de tramvaie, care vor fi livrate în mai multe etape.

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, în prezent, jumătate din flota de transport public din Cluj-Napoca este electrică, iar două treimi din flota de transport este nouă. În ultimii anil Primăria Cluj-Napoca a cumpărat 41 de autobuze electrice, 50 de troleibuze noi, precum și 75 de autobuze Mercedes moderne, care vor deservi și zona metropolitană, pe măsură ce autoritățile locale vor cumpăra noi autobuze electrice.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner