De ce promovează USR proiectul unei noi maternități în Cluj-Napoca

0

Unul dintre cele mai dezbătute proiecte propuse administrației clujene este cel referitor la construcția unei noi maternități. Proiectul a fost inițiat de reprezentanții USR: consilierul local Adriana Cristian și consilierul județean Mihai Iepure.

În esență, ei au propus asocierea dintre Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pentru a construi o nouă maternitate. Ideea vine în contextul în care în Cluj-Napoca funcționează două maternități în clădiri istorice: una a fost construită pe vremea Imperiului Austro-Ungar, în timpul domniei împăratului Franz Jozef, iar altul imediat după Marea Unire, în primii ani de domnie ai Regelui Ferdinand I al României.

Aceste clădiri nu sunt potrivite pentru medicina secolului XXI. Mai mult, din fericire, Clujul este unul dintre polii urbani care experimentează o creștere a numărului de nașteri, chiar în condițiile declinului demografic din România. Ideea construirii unei noi maternități este acceptată deja pe scară tot mai largă.

Însă pentru a parcurge drumul de la idee la concretizarea ei trebuie făcuți mai mulți pași. Primul ar fi realizarea unui studiu de oportunitate, spun consilierii Adriana Cristian și Mihai Iepure, prezenți în emisiunea România Via Cluj.


banner