Departament nou de urologie în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

0

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj dispune de un departament nou de urologie. Poziționată în cadrul Ambulatoriului Integrat de pe strada Moților 19, noua structură de specialitate este dotată cu un ultrasonograf modern, de ultimă generație, dar și cu un car de endoscopie urologică.

Noile dotări permit efectuarea de intervenții urologice minim-invazive, cu o durată de spitalizare cuprinsă între două și șapte ore, în regim de spitalizare de zi. Noul departament
simplifică activitatea medicală și crește semnificativ accesul pacienților cu afecțiuni mai puțin grave ale aparatului urinar. Aceștia din urmă vor beneficia de servicii medicale performante, asigurate de o echipă medicală specializată, într-un timp foarte scurt și în condiții de maximă siguranță.

În perioada imediat următoare, în noul departament de urologie, vor fi realizate intervenții precum: uretrocistoscopie, extragerea corpilor străini de la nivelul aparatului urinar inferior prin abord endoscopic, extragerea litiazei vezicale de dimensiuni reduse. De asemenea, vor fi efectuate biopsii ale formațiunilor tumorale uretrale / vezicale cu pensa la rece, puncții biopsii prostatice pentru formațiuni tumorale prostatice, precum și mici intervenții chirurgicale.

Lucrările de modernizare și dotare au costat peste 380 000 lei. Banii au fost asigurați atât din bugetul Consiliului Județean Cluj cât și din fondurile proprii ale spitalului.

VEZI ȘI:

Aparatură de ultimă generație la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj – Află despre ce e vorba

Fost ministru al Sănătății: Clujul riscă să piardă banii europeni pentru Spitalul Regional de Urgență

DSP cere spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID-19 – Creștere de aproape 8.000 de cazuri noi