Depunere cereri pentru loc de parcare pe 2024 în Cluj: Cum poți evita aglomerația de la ghișee

0

Locuitorii Clujului nu mai trebuie să se înghesuie la ghișee cu cererile de parcare. Viceprimarul Dan Tarcea a explicat că procedurile de depunere a cererilor pentru locuri de parcare, respectiv de prelungire a abonamentelor pot fi făcute online. De asemenea, abonamentele pentru zona centrală pot fi reînnoite începând cu data de 18 decembrie 2023, pentru a evita aglomerația de la începutul anului.

„Există într-adevăr un interes mare pentru locurile de parcare, 10.000 de solicitări anual. Colegii mei s-au mobilizat, astfel încât în jumătate de oră să nu mai fie cozi la ghișeu.

Referitor la programul pentru depunerea solicitărilor pentru locurile de parcare, pentru anul 2024, cererile vor putea fi depuse la ghișeu din data de 3 ianuarie 2024, începând cu ora 08:00, la fel, începând cu ora 08:00 se deschide și platforma online.

De asemenea, cei care doresc să-și facă abonamentele pentru zona centrală, au posibilitatea să și le reînnoiască încă din data de 18 decembrie a anului acesta (2023), astfel încât să nu mai fie necesar să vină și ei la ghișee și să eliminăm cozile.

De asemenea, cei care doresc să își plătească și să-și prelungească abonamentele pentru parcare o pot face online din data de 3 ianuarie 2024 și la ghișee din 8 ianuarie 2024, și de atunci pot să-și plătească și taxele și impozitele locale.

Plata taxelor și impozitelor locale se poate face, cu bonificație, până la sfârșitul lunii martie 2024. De asemenea, și prelungirea locurilor de parcare poate fi achitată până la data de 31 martie 2024.

Dacă un cetățean uită sau nu poate să facă acest lucru, nu își plătește abonamentul de parcare, până în data de 31, contractul este reziliat și pierde locul de parcare”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea la Napoca Live.

VEZI ȘI:

Primăria Cluj-Napoca: Se vor scumpi parcările din anul 2024 – Află noile tarife

Parcări sigure pentru biciclete: Au fost finalizate patru parcări independente din punct de vedere energetic

Cum au fost modernizate parcările de la Aeroportul Cluj – Ce lămuriri oferă GOTO Parking

 

banner