Deputatul de Cluj USR-PLUS Oana Murariu a fost votată secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților

1

Deputat de Cluj al USR-PLUS, avocata Oana Murariu a fost votată luni seară în funcția de secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Ea a vorbit într-un interviu acordat Via Cluj TV despre emoțiile primei zile în Palatul Parlamentului și despre primele proiecte de lege pe care le va iniția.

Detaliile, în emisiune.

În funcția de președinte al Camerei a fost ales liberalul Ludovic Orban. În Biroul Permanent al Camerei au fost aleși Marius Budăi şi Alexandru Rafila (PSD), Laurenţiu Leoreanu (PNL) şi Cristina Prună (USR) în calitate de vicepreședinți, Daniel Suciu (PSD), Cristian Buican (PNL), Oana Murariu (USR) şi Ovidiu Ganţ (minorităţi) ca secretari și Alexandra Presură (PSD), George Cristian Tuţă (PNL), Antonio Andruşceac (AUR) şi Seres Denes (UDMR) în calitate de chestori ai Camerei Deputaților.

Spre deosebire de preşedintele Camerei Deputaţilor, care e ales pe patru ani, membrii Biroului sunt aleşi la începutul fiecărei sesiuni ordinare.

La Senat, noul președinte ales este Anca Dragu (USR-PLUS). Dragu a fost ministru al Finanțelor Publice în guvernul Cioloș după ce a renunțat la postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene.

Ea a fost economist BNR (1996-2001) și a lucrat pentru FMI (2001-2013).

banner