Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, mesaj de 1 IUNIE: “Cel mai valoros timp este cel petrecut cu copiii”

0

Deputatul Patriciu Achimaș-Cadariu, care este și secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie, a transmis un mesaj de ZIUA COPIILOR.

“1 iunie 2021. Zi de sărbătoare în care ne bucurăm împreună de copilărie și de copii iar copiii se bucură, așa cum numai ei știu, de ceea ce le este oferit.

Pentru mulți dintre noi, această zi este asociată cu soarele, florile și verdele naturii, cu jocurile, zâmbetele și râsetele, cu cadourile și bucuria împărtășită a surprizelor…O zi minunată, în culori calde și vii.

Nu putem ignora faptul că, în continuare, mulți copii suferă de foame, de lipsă de educație și mulți sunt lipsiți de îngrijiri pentru sănătate.

Între obiectivele instituțiilor europene traduse în legislația românească de actualitate sunt vizate: incluziunea socio-economică, sănătatea și educația (Obiectivul 2 din Comunicare a Comisiei către Parlamentul European, Consiliu, Comitetul Economic și Social European și Comitetul Regiunilor COM(2021)142, aflată în lucru la Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților).

Ca medic, parlamentar și părinte nu pot ignora faptul că în copilărie se pun bazele sănătății fizice și mintale viitoare și că stă în puterea noastră să prevenim probleme ce pot să apară, cauzate de:

  • izolare, cu reducerea drastică a contactelor sociale și a activităților de grup;
  • educația perturbată și incompletă realizată ”la distanță”;
  • privarea participării la activități culturale și recreative specifice vârstelor;
  • lipsa mișcării, a activităților sportive și chiar a sporturilor de echipă.

Haideți să sărbătorim dar să și construim viitorul nostru! Noi, adulții, le dăm ceea ce credem că i-ar putea face fericiți.

Ceea ce stă în puterea fiecăruia dintre noi și ar trebui să le oferim este timpul petrecut împreună cu ei. De fapt, și pentru ei și pentru noi, este cel mai valoros timp”.