Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj redevine unitate medicală pentru COVID-19

0

Spitalul Clinic de Recuperare redevine, începând cu data de 5 august, ora 08:00, unitate medicală pentru tratarea pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19.

Decizia a fost luată joi seara, 30 iulie 2020, în urma întrunirii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

„Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcționale, saloane cu băi proprii, experiența anterioară COVID, apropierea față de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, în caz de nevoie, pentru transportul pacienților la secția de ATI”, a explicat prefectul Mircea Abrudean.

Abrudean a mai precizat și faptul că ambulatoriul și baza de tratament vor fi păstrate pe mai departe și vor funcționa.

„Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că, nu există riscul ca unii angajați să intre în șomaj tehnic. De asemenea, secția de Aritmologie, unica în regiune, cu lista de așteptare pentru pacienți de peste 1 an, va rămâne operațională” a decarat prefectul.

Potrivit acestuia, evoluția epidemiologică este una în creștere și, deși s-a evitat deschiderea unui al treilea spital COVID, județul nu poate risca să rămână fără locuri pentru pacienții pozitivi.

banner