Deputatul Patriciu Achimaș Cadariu: „Pericolul SARS-CoV-2 nu a trecut iar campania de vaccinare trece printr-un impas”

0

Prof. univ. dr. Patriciu Achimaș-Cadariu, secretar Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a declarat a Via Cluj TV că pericolul SARS-CoV-2 nu a trecut dar că, din păcate, campania de vaccinare trece printr-un impas din cauza unei strategii de comunicare inadecvate.

„Cei care doreau să se vaccineze, s-au vaccinat. Adevărata luptă abia acum începe.

Până în acest moment, vaccinarea a mers bine raportat la alte țări. Ridicam problema comunicării în urmă cu peste o jumătate de an, discutam că fără o comunnicare corectă și adaptată fiecărui segment de polulație o astfel de campanie nu va funcționa cum trebuie.

Aminteam ceea ce am învățat din campania de vaccinare anti-HPV din Marea Britanie, unde, se spunea că pentru fiecare liră investită în vaccin s-a investit o liră în comunicare. Ce înseamnă asta? Să definești foarte clar toate grupurile cărora li te adresezi, să știi cum să faci să ajungă mesajul acolo.

Dacă ne raportăm la populația urbană educată, acest lucru s-a întâmplat în prorție bună, dar în mediul rural acest lucru nu a funcționat așa de bine”, a remarcat deputatul Patriciu Achimaș Cadariu.

Deputatul PSD de Cluj a mai vorbit despre proiectele care ar fi trebuit prinse în Planul Național de Redresare și Reziliență. Toate detaliile, în emisiune.

banner