Despre poezie, psihologie și conștiința feminină, cu Iunia Cordea

0

În plină desfășurare a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT), Via Cluj TV a invitat-o pe autoarea Iunia Cordea, comunicator profesionist și coach, să vorbească despre cartea sa, ”Una”, un volum despre regăsirea conștiinței feminine în noi toți. De ce ”Una”? Pentru că toate suntem UNA, mai spune autoarea, în emisiunea România via Cluj.

”Conștiința feminină e un concept-convenție. Îi spunem feminină pentru că nu avem un termen mai bun, deocamdată, sper să îl găsim, pentru că nu este a femeilor și nu este despre femei și pentru femei și doar în femei, vorbim despre un mod de a face lucrurile, un mod de a trăi: cu mai multă blândețe, cu mai multă sensibilitate, cu mai multă compasiune și empatie față de cel de lângă noi, inteligență emoțională, cu solidaritate, cu cooperare, cu grijă și cu respecte față de tot ce ne înconjoară, că se numește om, că se numește animal sau natură. Cred că această carte și altele de acest fel trebuie citite pentru că trăim într-o civilizație, care sper să fie pe final, a preamăririi de sine”, a spus Iunia Cordea în emisiunea România via Cluj.

Carte este publicată de Editura Signatura, sub coordonarea Biancăi Mereuță, iar ilustrațiile sunt realizate de artista Iulia Burlac.

banner