Directorul general adjunct al EON ROMÂNIA la Via Cluj TV: Cum am ajuns și mai dependenți de GAZUL RUSESC

0

Directorul general adjunct al EON ROMÂNIA, Anca Dragu, care a fost ministru de Finanțe în Guvernul Cioloș, a explicat în exclusivitate la Via Cluj TV ce efect va avea abrogarea OUG 114 asupra prețului la gaze. Ea crede că odată dereglementat domeniul energiei, măsură absolut necesară, ar putea urma scumpiri în trepte. Până la ce nivel și cum pot fi protejați consumatorii vulnerabili, aflați din emisiune.

Ca urmare a adoptării OUG 114, gazele furnizate populației s-au ieftinit artificial. Efectul negativ: s-au scumpit gazele din producția internă (reprezintă 80 la sută din consum) și au crescut importurile.

“Dacă producătorul are un preț prea mic, reglementat prin OUG 114, nu mai este interesat să producă. Producția internă scade și ești și mai dependent de gazul rusesc. De asemenea, noi investiții în producție nu pot fi posibile”, a explicat Anca Dragu în emisiunea Business Cafe moderată de Raul Chiș.

Datele oficiale confirmă că importurile de gaze au fost în august de 3,5 ori mai mari decât cele din aceeași lună a anului trecut. Prin urmare, România este dependentă de gazul rusesc. Urmăriți detaliile în emisiunea cu Anca Dragu, director general adjunct al EON ROMÂNIA.

banner