Doi profesori din Cluj, eliminați din examenul de Titularizare – Motivul este șocant

0

Doi viitori profesori au fost eliminați, miercuri, 12 iulie, din examen pentru tentativă de fraudă, aceștia fiind prinși în timp ce încercau să copieze. La Titularizarea din Cluj zeci de candidați s-au retras în timpul probelor în timp ce alte câteva sute nu s-au mai prezentat. Miercuri, 12 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului de titularizare. 

Eliminați pentru fraudă

La proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, în 6 centre de concurs organizate la nivelul județului Cluj, s-au prezentat doar 83% dintre cei înscriși.

Peste 250 de candidați nu s-au prezentat, potrivit IȘJ Cluj. Din cei 1.577 candidaţi înscriși, cu drept de participare la această probă scrisă, s-au prezentat un număr de 1.311 candidaţi (266 de candidați nu s-au prezentat). În județul Cluj 2 candidați au fost eliminaţi din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 61 dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale.

Pentru angajarea pe durată nedeterminată (titularizare) candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7,00 (șapte), iar pentru angajarea pe durată determinată (suplinire), minimum nota 5,00 (cinci).

Repartizarea candidaților pe posturi, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, în perioada 27 iulie – 30 august 2023.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie 2023, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestațiile se depun în scris la sediul Inspectoratului Școlar Județean Cluj sau se transmit prin poștă electronică. Rezultatele finale se vor afișa în data de 26 iulie 2023.

banner