Elevii clujeni intră în Grevă pentru Climă

0

Zeci de elevi și studenți sunt așteptați azi la Greva pentru Climă. Ei se vor aduna în fața Prefecturii Cluj pentru a cere autorităților să ia măsuri pentru a preveni schimbările climatice. Evenimentul face parte dintr-un protest mondial împotriva poluatorilor, organizat în peste 100 de țări.

Greva pentru Climă s-a născut la inițiativa unei adolescente din Suedia, care a decis să protesteze în fiecare vineri în fața Parlamentului pentru a cere adoptarea unor legi menite să protejeze mediul. Protestul ei a generat o mișcare globală, spune profesoara Alexandra Oană.

Elevii clujeni sunt îngrijorați de amploarea schimbărilor climatice și de aceea au decis să iasă în stradă, spune Erik Birinyi.

Pe lângă protestul din fața Prefecturii, timp de o săptămână, în mai multe școli din Cluj vor fi organizate dezbateri și jocuri, prin intermediul cărora adolescenții vor învăța de ce este importantă protejarea naturii, afirmă elevul George Ciocoi, în emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner