Clujul va avea cea mai mare sală de concerte din Transilvania – Unde va fi amenajată?

0

Clujul va avea cea mai mare sală de concerte din Transilvania, cu o capacitate de aproape 1.000 de locuri. Ea va fi amplasată chiar în centrul orașului. 

Sala va fi amenajată în interiorul Casei de Cultură a Studenților. Directorul general al instituției, Flavius Milășan, a precizat că această sală va fi obținută prin unirea actualei săli mari cu sala de proiecții de la etajul 2. Aceasta din urmă, care găzduia acum câteva decenii proiecții de film, va fi transformată într-o lojă cu aproximativ 100 de locuri.

Modificarea va îmbunătăți și acustica sălii de concerte. Transformarea sălii va costa câteva zeci de mii de euro, iar fondurile vor proveni din activitatea Casei de Cultură a Studenților.

Flavius Milășan a calculat că numărul de de locuri va fi mai mare decât cel de la Opera Națională Română sau cel din sala de concerte Auditorium Maximum, unde au loc concertele Filarmonicii de Stat Transilvania.

Ce evenimente culturale sunt programate în acest an la Casa de Cultură a Studenților aflați din emisiunea România Via Cluj, moderată de Claudiu Pădurean.

banner