Emil Boc: Putem ajunge în situația în care românii să nu mai fie nevoiți să plece din țară la cules de sparanghel

1

Autoritățile au reușit să mențină situația sub control la Cluj, deși au trebuit să înfrunte pandemia de coronavirus cu provocări uriașe pentru întreaga comunitate. Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, prezent în emisiunea În Audiență, afirmă că multe dintre provocări vor rămâne, chiar dacă după data de 15 mai, unele măsuri de distanțare socială se vor relaxa. 

Funcționarea orașului a fost și va fi asigurată în bune condiții, promite primarul Emil Boc. El a afirmat că, din cauza impactului financiar presupus de pandemia de coronavirus nu au fost lansate noi licitații, însă proiectele mari ale municipalității vor merge înainte. Este vorba de centura metropolitană în regim de autostradă, metroul, trenul metropolitan, dar și digitalizarea administrației publice și a educației. Practic, această perioadă a reprezentat și o șansă, aceea de a accelera tranziția spre o administrație digitalizată, în care cetățenii săi fie serviți mai prompt, mai puțin costisitor și în condiții de perfectă egalitate, datorită mijloacelor oferite de platformele software. De asemenea, conectarea proiectelor de transport public permite șl regândirea întregii zone metropolitane într-o formulă care să pună accentul pe transparență și pe solidaritatea comunităților membre. Cu ajutorul acestor investiții, putem ajunge în situația în care românii să nu mai fie nevoiți să plece din țară la cules de sparanghel, a spus primarul Clujului.

Primarul Emil Boc a vorbit și despre proiecte cu încărcătură simbolică. Unul dintre ele, anunțat în premieră la Via Cluj TV, în emisiunea moderată de Claudiu Pădurean, este redenumirea străzii Alba Iulia. Ea va purta numele Doinei Cornea, eroina anticomunistă de la Cluj care i s-a opus lui Nicolae Ceaușescu. Ieri, s-au împlinit doi ani de la trecerea la Domnul a Doinei Cornea.

banner